Samenwerkende partners

Terug naar de impressiepagina

Radboud Spruit

Vanaf het begin van de Wending werk ik al met Ellen samen.
Voor mij is zij (een van) de aller fijnste uitvaartbegeleidster van Nederland.
Ze is creatief, heel aardig, ontzettend eerlijk, zeer ervaren en (belangrijk in dit werk) voor geen een situatie bang.

Heel fijn dat zij mij ooit benaderd heeft!


Milvia Luijendijk

Ik werk graag met Ellen van de Wending, omdat ik altijd vol bewondering ben voor de manier waarop ze ouders in staat stelt, zelf de regie te voeren over het afscheid van hun kind. Door haar oprechte en volledige aandacht te schenken aan de familie, weet ze bij hen krachten aan te boren, die – volgens mij – helend zijn in het proces van omgaan met het verlies. En daarnaast is het gewoon een heel leuk mens.


Mark van de Poel

Pas je óók goed op jezèlf?! Ik heb het mijzelf vaak horen zeggen tegen Ellen.

Ellen gaat namelijk niet gewóón ver voor haar families maar héél ver, en daarbij lijkt ze haar eigen energiegrens weleens wat uit het oog te verliezen. Ze schaaft en polijst tot vlak voor, en zelfs tijdens de uitvaart en routinematige aanpak staat heel ver van haar af. Het is bij haar pas goed als het supergoed is.

Ellen is als pionier begonnen in het zwaarste specialisme dat er binnen onze branche is en dankzij haar drive en toewijding is ze daarin een voorbeeld geworden voor anderen die in haar voetsporen zijn getreden. Door Ellen ingeschakeld worden betekent dan ook niet alleen een dag die doordringt tot in de ziel, maar ook een waarbij ik steevast getuige ben van vakvrouwschap, ultieme menselijkheid en warmte!


Anita Reijerink

Soms ontmoet je (zakelijk) mensen die net zo bevlogen zijn in hun werk als je zelf bent. En dan is er een klik en begrijp je elkaar met een paar woorden. Deze klik is er tussen Ellen en mij.

Ellen kan luisteren naar de ouders en dit vertalen naar Amelius. Ik vind het een voorrecht om voor ouders iets moois te mogen maken zodat zij het moeilijke proces van afscheid nemen in kunnen gaan.


Roy Maintz

In een tijd, waarin alles steeds sneller verandert, worden geheel nieuwe eisen gesteld aan samenwerking tussen ondernemingen. “De Wending” zorgt er voor dat je keuzes, die je maakt, weloverwogen kunt doen. Wat is er dan mooier om als EPC samen met “de Wending” hier een bijdrage aan te leveren door rouwkaarten keer op keer uniek te ontwerpen voor de klant. Als EPC zijn we dan ook blij met de intensieve en prettige samenwerking met “de Wending”. Voor beide ondernemingen is het uitgangspunt dat de klant centraal staat in alles wat we doen. Dat maakt het werk zoveel mooier én waardevoller.


Anneke Maas 

Naar mijn ervaring neemt de Wending nabestaanden mee naar een bewust, liefdevol en vooral persoonlijk afscheid. Ik ben elke keer weer dankbaar wanneer ik daar met persoonlijk rouwbloemwerk aan mag bijdragen, alhoewel de aanleiding natuurlijk extra verdrietig is. Er is immers een kind of een jongere overleden. De opdrachten van de Wending doen een stevig beroep op mijn fantasie en creativiteit. Door goed te luisteren, aan te voelen en in te leven ben ik in staat om het eigene en unieke van de overledene pakkend in het bloemwerk uit te beelden. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van alle informatie die Ellen, ouders en soms ook broer of zus, mij aanreiken. Bloemwerk dat ik mag maken in opdracht van de Wending is altijd bijzonder en persoonlijk en ik ervaar veel vertrouwen en vrijheid om iets unieks te creëren.


Arthur Ike

In de jaren dat ik al met Ellen samenwerk heb ik haar leren kennen als ware professional die altijd de passie vindt om nabestaanden met hart en ziel te begeleiden. Voor Ellen geen standaard benadering, maar empathie en vooral luisteren naar persoonlijke wensen en aandacht voor details. Dit samen met haar ingespeelde team (waar ik regelmatig deel van uit mag maken) zorgt ervoor dat nabestaanden telkens met warmte terugdenken aan een persoonlijk en heel bijzonder afscheid wat belangrijk is om samen goed verder te kunnen gaan.

Bedankt Ellen!, dat we dit samen mogen doen voor ouders die afscheid moeten nemen.


Brigitte Nieboer

Mijn naam is Brigitte Nieboer, getrouwd met Jan en moeder van Lars en Evi. Onze Evi is in 2007 op 5-jarige leeftijd overleden.

En daar was toen de Wending. De Wending heeft gezorgd dat wij met ons grote verdriet het laatste stukje op onze eigen manier konden afsluiten.

Sinds 2008 word ik regelmatig door Ellen gevraagd om te assisteren op uitvaarten van jongeren en kinderen. De Wending geeft iets extra’s en ik ben trots dat ik daar bij mag horen.

08-brigitte-nieboer-assistente_tn

Ivo van Wavru

Als bedrijf krijgen wij uiteenlopende opdrachten in het ondersteunen en versterken op audiovisueel gebied. Een opdracht voor de Wending blijft voor ons bijzonder. De setting en locaties zijn iedere keer anders en het is een uitdaging om op gepaste wijze geluid en beeld zo neer te zetten dat het iets toevoegt aan de bijeenkomst.


Ludy Kaptein

Mijn ervaring met de families waarvoor Ellen de uitvaart heeft verzorgd zijn zo mooi.

Met veel interesse luister ik naar de wijze van invulling die de Wending heeft gegeven aan de uitvaart van de families. Elke keer weer anders… zo mooi om dat van de families zelf te horen. En op basis van deze verhalen kan ik vervolgens een mooie invulling geven aan een passende gedenksteen. 

Jammer dat Ellen niet dichter in de buurt woont. Ik zou dan zeker wekelijks een rondje hardlopen met haar. Of een wijntje drinken want ze zou zo maar een hele goede vriendin van mij kunnen zijn… We delen vele passies waaronder onze gedrevenheid en liefde voor ons vak.


Damiaan van Vliet en Eric Huysdens